Ay,Felakete Uğrayan Bir Uzay Gemisi midir?

Şimdi de Ay kayalarının kimyasal özelliklerini gözönüne alalım. Amerikalı bilim adamları, artalizler sonucunda, Ay kayasında krom, titanyum ve sirkonyum buldular. Bunların hepsi de dayanıklı, yüksek mekanik güçte olan ve aşınınayı önleyici özelliklere sahip bulunan metallerdir. Hepsinin birden birarada kullanılması ısıya karşı mükemmel bir dayanıklık ve her türlü saldırıya karşı dayanma yeteneği oluşturacaktır. Dünya’da da elektrik fınnlarının iç kaplaması için kullanılabilir.

Eğer devasa bir yapay uyduyu, sıcaklığın istenmeyen etkilerine kozmik radyasyonu ve meteorit bombardımanına karşı korumak için bir malzeme geliştirecek olsaydı, uzmanlar muhtemelen bu üç ınetali seçeceklerdi. Bu durumda astronotlan o kadar şaşırtmış olan, Ay kayasının ısıyı iletmede neden böylesine etkisiz kaldığı hususu da açıklık kazanmış olmaz mı? Dünya’nın bu süper – uydusunun mimarlarının çalışınalan da böyle bir sonuca yönelik değil miydi?

Mühendislik açısından ele alırsak, kadim zamaniardan kalan ve adına Ay dediğimiz bu uzay gemisi mükemmel bir şekilde inşa edilmiştir. Uzun ömürlülüğünün makıli bir nedeni olmalıdır. Planetiınizden de yaşlı olması mümkündür.
Her halükarda, Ay kayalanndan bazılarının Dünya üzerindeki en yaşlı kayalardan onun yapımında kullanılan malzemelerin yaşı için geçerlidir. Yüzeyindeki kraterlerin sayısına bakınca, Ay’ın hiç de küçük yaşta olmadığını anlarız. Dünya üzerindeki gökyüzünde ne zamanlar parıldamaya başladığını söylemek muhakkakki zordur. Ancak, bazı ön tahminler esas alındığında, yaklaşık iki bin milyon yıl önce parıldamaya başladığını düşünebiliriz.

 

Uzay Üssü Ay, Gizemli Yapay Planet
Bilim Araştırma Merkezi, 1979

  • Yorum yapmak için lütfen üye olunuz!!!